سلام ، به سایت شرکتی شیمی تجارت مهرآوان خوش آمدید.

کربنات سدیم

کربنات سدیم به دو دسته سبک و سنگین تقسیم شده است.این ترکیب معدنی در صنایع غذایی،تصفیه آب و تولید مواد شیمیایی مثل شوینده ها کاربرد دارد.تفاوت این دو فقط در چگالی،اندازه ذرات و کاربرد آن هاست و از نظر ترکیب شیمیایی هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.تنها فرق این ها در این است که کربنات سدیم سنگین درشت تر از کربنات سدیم سبک است.در قدیم کربنات سدیم را در اعماق و کف دریاچه کشف کرده اند که بیش از 5هزار سال است که توسط انسان قابل مصرف است.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی

فرمول شیمیایی:Na2C03

 

جرم مولکولی:105.988

 

نقطه ذوب:851c

 

شکل:به شکل کریستال یا پودر سفید یا بی رنگ

 

نقطه جوش:در تثر حرارت تجزیه شده و گاز کربن دی اکسید آزاد می کند.

 

نام تجاری:سودا اش

 

چگالی:2/54گرم بر سانتی متر مکعب

روش تولید

1-روش سولوی

مرحله اول:بلژیکی به نام ارنست سولوی،روشی را برای سنتز سدیم نمک به دست می آید.سپس انجام واکنش به طریق عبور محلول اشباع نمک در درون دو برج متوالی می باشد که در برج اول حباب های آمونیاک از پایین به طرف بالا آمده و توسط محلول آب نمک جذب و حل شده است.در برج دوم با تزریق گاز دی اکسید کربن،حباب های این گاز از محلول آب نمک آمونیاک عبور کرده و سدیم بی کربناک حاصل می شود.

 

مرحله دوم:بی کربنات سدیم حاصل از فرآیند مرحله اول ،به روش حرارتی در دمای تقریبا 200 سانتی گراد،با از دست دادن آب و دی اکسید کربن ،به کربنات سدیم تبدیل می شود.

 

2-روش استحصال سدیم کربنات از منابع طبیعی :در این روش از ترکیب معدنی همچون ترونا و نقلین که حاوی سدیم کربنات و سدیم بی کربنات می باشد بهره برداری می شود.این روش در کسور های امریکا و ترکیه که دارای ذخایر بزرگ تروتا هستند ،استفاده می شود.

کاربرد

در تولید شیشه:یکی ازمهم ترین و اصلی ترین کاربرد کربنات سدیم در تولید شیشه ،پنجره،ظروف شیشه ای است که با استفاده کردن کربنات سدیم در تولید شیشه به افزایش و دوام زیاد شیشه و در اصل به نوعی صرفه جویی در مصرف انرژی است.

 

صنایع لاستیک:در صنایع لاستیک،کربنات سدیم به عنوان یک عامل فرآیند واکس سازی مورد استفاده قرار می گیرد.این مواد می تواند باعث ایجاد مقاومت در برابر آب،روغن و حرارت در لاستیک بشود.

 

تثبیت کننده کف:بهبود کیفیت کف در برخی از فرمولاسیون های شوینده،کربنات سدیم به بهبود کف کمک می کند.کف پایدار تر و با کیفیت تر به شستشوی بهتر و کار آمد تر منجر می شود.

 

کنترل رشد علف های هرز:در برخی موارد،کربنات سدیم به عنوان یک ماده کنترل علف هز مورد استفاده قرار می گیرد.این ترکیب می تونه به کم کردن رشد و پریشانی علف های هرز در مزارع  و  باغ ها کمک بکند.

 

استفاده از کود های شیمیایی:کربنات سدیم ممکن است به عنوان یکی از ماده های اولیه در ساخت برخی کود های شیمیایی که مورد استفاده قرار گیرد.این کود ها می توانند به تغذیه گیاهان و بهبود کیفیت خاک کمک بکند.

 

قابلیت آن درصنعت:یکی از مواد پرمصرف در صنعت می باشد.میزان قدمتی که این ماده با اهمیت در صنعت دارد.باعث شده تا از آن در موارد مختلفی استفاده شود.این ماده در صنعت به وفور پیدا می شود و در اصل رسانای قوی و در اصل یک نوع ماده محلول در آب می باشد.از کربنات سدیم در فرآیند الکترولیز مورد استفاده قرار گیرد.کربنات سدیم نوعی استاندارد معتبر در بخش تیتراسیون اسید و باز به کار می رود.

 

کربنات سدیم در صابون و شوینده ها:کربنات سدیم یکی از افزودنی های بسیار قوی در محصولات شوینده خانگی محسوب می شود.و از آن لحاظ که مانع اتصال شوینده به آب شده و توزیع یکنواخت تر از شوینده ها را به همراه دارد.از جمله شوینده هایی مثل شامپو،صابون مواردی که در حمام و شوینده هایی که مورد استفاده در آشپزخانه هستند.سودا اش می تواند آب را نرم کند و دیگر عوامل های شست و شو کمک کند که خاک را از سطح لباس ها برداشته ،این ماده با مواد معدنی که عامل سختی آب هستند پیوند براقرار کرده و باعث اتصال شوینده و تمیز شدن آنها می شود.افزودن سودا اش به صابون می تواند فعالیت صابون ها را به روش مختلف در حضور انواع آب بهبود بخشد برای مثال:آب های سخت با رسوب دادن کلسیم کربنات آب تاثیر صابون را بهبود می بخشد و در آب های شیرین کربنات سدیم تنش بین دو قسمت را کم می کند ولی حباب شکل نمیگیرد،سودا اش تاثیر مهمی برتولید کف توسط شوینده ها را ندارد.

 

کربنات سدیم و سختی آب:علت اصلی سختی آب وجود محلول کلسیم و منیزیم در داخل آب است.با اضافه کردن کربنات سدیم به آب سخت،یون های کربنات حاصل از سدیم کربنات با یون های کلسیم و منیزیم وجود واکنش داده و به صورت رسوب های نا محلول ته نشین می شود.آب سخت مشکلات متعددی برای تاسیسات تصفیه و خطوط توزیع ایجاد می کند و باعث گرفتگی و آسیب دیدگی وسایل و تجهیزات می شود.

خطرات و اثراتش

1-برخورد با چشم:باعث سوزش ،آبریزش و قرمز شدن چشم ها و پلک ها می شود.


2-برخورد با پوست:باعث سوزش،قرمز شدن و حتی تورم پوست می شود و اگر رطوبت باشد وعرق کند باعث ایجاد جوش می شود و همچنین باعث خشکی و ترک پوست می شود.


3-خوردن و بلعیدن:موجب سوزش و حتی سوختگی در دهان،گلو و معده می شود خوردن زیاد این ماده باعث استفراغ و اسهال می شود.


4-به نفس کشیدن:موجب تحریک و سوزش غشا های مخاطی می شود.


5-آتش زا:این ماده دچار آتش سوزی نمی شود.


6-انفجار:قابلیت انفجار ندارد.

کمک های ثانوی

1-وقتی با چشم تماس برقرار کرد به مدت 15 دقیقه شست و شو دهید تا آلودگی برطرف بشود و به دکتر مراجعه کنید.

 

2-اگر به پوست برخورد کرد لباس یا کفشی که آلوده مواد شده را سریع جدا کنید از بدن و ناحیه آلوده شده را با آب ولرم بشویید و کامل خشک کنید.در صورتی که شخص احساس ناراحتی یا درد کرد به پزشک مراجعه کنید.

 

3-بلعیدن و خوردن مواد در صورتیکه مصدوم به هوش باشد به او آب بخورانید. مصدوم را وادار به استفراق نکنید و به دکتر مراجعه کنید.

 

4-اگر وارد نفس شخص شد مصدوم را به هوای آزاد ببرید، اگر به سختی نفس کشید به سریع اکسیژن برسانید و اگر قادر به نفس کشیدن نبود به او تنفس مصنوعی انتقال بدهید.

نکات ایمنی هنگام کار با جوش شیرین

1-حفاظت از پوست:از تماس مستقیم پوست با این ماده جلوگیری کنید،استفاده از دستکش پنبه ای کافی است.

 

2-حفاظت از چشم:از عینک های محافظ در برابر مواد شیمیایی استفاده شود.

 

3-حفاظت از بدن:از کلاه ایمنی و لباس کار آستین بلند استفاده شود،در محیط کار دوش آب و چشم شورموجود باشد.

 

4-حفاظت از تنفس:محیط کار حتما مجهز به سیستم تهویه باشد تا ذرات ریز داخل سیستم تنفسی نشود،در محیط کار دارای گرد و غبار از ماسک بینی دار استفاده شود.

کربنات سدیم سبک

نوعی سبک از کربنات سدیم است که تنظیم کنندهPHدر بیشترصنایع شیمیایی می باشد.یک نوع از کاربرد سدیم کربنات سبک اسید فسفریک مااند سدیم کربنات ،تنظیم کنندهPHمی باشد.این مواد نوعی سدیمی است که تقریبا 0.5درصد دارای سدیم کلرید می باشد.


کربنات سدیم سنگین

کربنات سدیم سنگین در ساخت صابون،شیشه،کاغذ خمیری و تصفیه آب کاربرد دارد.این مواد از سنگ ترون ساخته می شود و فرق ان با نوع سبک این ماده در اندازه ذرات آن ها می باشد.سودا اش سنگین از انواع باز از هیدراسیون سدیم کربنات سبک به مونوهیدرات و سپس دهیدراسیون ساخت می شود. اصلی ترین کاربرد نوع سنگین و جامد این ماده به عنوان شار ذوب سیلیس در تولید شیشه است.

مزایای کربنات سدیم سنگین

1-حلالیت بالا:این مواد  در آب حلالیت بالایی دارد و در آب حل می شود.

 

2-تنظیم کنندهPH:خواص قلیایی کربنات سدیم سنگین آن را به یک مواد ایده آل برای کنترل و تنظیم PHدر صنایع مختلف تبدیل کرده است.

 

3-کاربرد گسترده:این مواد در صنایع گوناگون از جمله شیشه سازی ،ساخت شوینده ها،تصفیه آب،کشاورزی و…کاربرد دارد.

 

4-ایمن وقابل حمل:کربنات سدیم سنگین در مقایسه با زیادی از ماده شیمیایی دیگر،از درجه سمیتی پایینی برخوردار است.

معایب کربنات سدیم سنگین

1-واکنش با برخی مواد شیمیایی:کربنات سدیم می تواند با برخی از مواد شیمیایی دیگر واکنش دهد و باید با احتیاط مصرف شود.

 

2-قابلیت جذب رطوبت:این ماده جاذب رطوبت است.و باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.

 

3-سمیت:در صورت خوردن،می تواند سمی باشد و باید سریع به مراکز درمانی مراجعه کرد.

برای استعلام قیمت

برای خرید کربنات سدیم و دریافت قیمت با کارشناسان فروش شیمی تجارت مهرآوان تماس بگیرید.


09124355879


88697361


88683108


88687042


88684960