در تولید شیشه:یکی ازمهم ترین و اصلی ترین کاربرد کربنات سدیم در تولید شیشه ،پنجره،ظروف شیشه ای است که با استفاده کردن کربنات سدیم در تولید شیشه به افزایش و دوام زیاد شیشه و در اصل به نوعی صرفه جویی در مصرف انرژی است.
صنایع لاستیک:در صنایع لاستیک،کربنات سدیم به عنوان یک عامل فرآیند واکس سازی مورد استفاده قرار می گیرد.این مواد می تواند باعث ایجاد مقاومت در برابر آب،روغن و حرارت در لاستیک بشود.
تثبیت کننده کف:بهبود کیفیت کف در برخی از فرمولاسیون های شوینده،کربنات سدیم به بهبود کف کمک می کند.کف پایدار تر و با کیفیت تر به شستشوی بهتر و کار آمد تر منجر می شود.
کنترل رشد علف های هرز:در برخی موارد،کربنات سدیم به عنوان یک ماده کنترل علف هز مورد استفاده قرار می گیرد.این ترکیب می تونه به کم کردن رشد و پریشانی علف های هرز در مزارع و باغ ها کمک بکند.
استفاده از کود های شیمیایی:کربنات سدیم ممکن است به عنوان یکی از ماده های اولیه در ساخت برخی کود های شیمیایی که مورد استفاده قرار گیرد.این کود ها می توانند به تغذیه گیاهان و بهبود کیفیت خاک کمک بکند.
قابلیت آن درصنعت:یکی از مواد پرمصرف در صنعت می باشد.میزان قدمتی که این ماده با اهمیت در صنعت دارد.باعث شده تا از آن در موارد مختلفی استفاده شود.این ماده در صنعت به وفور پیدا می شود و در اصل رسانای قوی و در اصل یک نوع ماده محلول در آب می باشد.از کربنات سدیم در فرآیند الکترولیز مورد استفاده قرار گیرد.کربنات سدیم نوعی استاندارد معتبر در بخش تیتراسیون اسید و باز به کار می رود.
کربنات سدیم در صابون و شوینده ها:کربنات سدیم یکی از افزودنی های بسیار قوی در محصولات شوینده خانگی محسوب می شود.و از آن لحاظ که مانع اتصال شوینده به آب شده و توزیع یکنواخت تر از شوینده ها را به همراه دارد.از جمله شوینده هایی مثل شامپو،صابون مواردی که در حمام و شوینده هایی که مورد استفاده در آشپزخانه هستند.سودا اش می تواند آب را نرم کند و دیگر عوامل های شست و شو کمک کند که خاک را از سطح لباس ها برداشته ،این ماده با مواد معدنی که عامل سختی آب هستند پیوند براقرار کرده و باعث اتصال شوینده و تمیز شدن آنها می شود.افزودن سودا اش به صابون می تواند فعالیت صابون ها را به روش مختلف در حضور انواع آب بهبود بخشد برای مثال:آب های سخت با رسوب دادن کلسیم کربنات آب تاثیر صابون را بهبود می بخشد و در آب های شیرین کربنات سدیم تنش بین دو قسمت را کم می کند ولی حباب شکل نمیگیرد،سودا اش تاثیر مهمی برتولید کف توسط شوینده ها را ندارد.
کربنات سدیم و سختی آب:علت اصلی سختی آب وجود محلول کلسیم و منیزیم در داخل آب است.با اضافه کردن کربنات سدیم به آب سخت،یون های کربنات حاصل از سدیم کربنات با یون های کلسیم و منیزیم وجود واکنش داده و به صورت رسوب های نا محلول ته نشین می شود.آب سخت مشکلات متعددی برای تاسیسات تصفیه و خطوط توزیع ایجاد می کند و باعث گرفتگی و آسیب دیدگی وسایل و تجهیزات می شود.