سلام ، به سایت شرکتی شیمی تجارت مهرآوان خوش آمدید.

اسید استیک

اسید استیک (Acetic  Acid) یک ترکیب شیمیایی است این ماده مهم ترین اسیدهای کربوکسیلیت است. که طعم ترشی و تندی  مانند سرکه میدهد.این اسید با فرمول شیمیایی CH3COOH می باشد.نام های دیگر این اسید متان کربوکسیلیک ، اتانوتیک اسید نیز نام دارد که این ماده مایعی همچون آب و اتانول نوعی حل شونده پروتون دار آبدوست می باشد.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی اسید استیک

فرمول شیمیایی: CH3COOH

نام های دیگر: اتانوئیک اسید،سرکه ( در محلول های رقیق)

ظاهر: مایع بی رنگ

بو: بوی تند و خفیف سرکه 

نقطه جوش: 118 درجه سانتی گراد

نقطه ذوب: 16.6 درجه سانتی گراد

حلالیت: به راحتی در آب حل میشود با بسیاری از حلال های آلی مانند اتانول و اتر نیز قابل اختلاط است.

 

فرآیند تولید اسید استیک

فرایند بیلوژیکی (تخمیر): باکتری های استیک اسید با استفاده از اتانول و اکسیژن اسید استیک تولید میکنند.این روش عمدتا برای تولید سرکه استفاده میشود.

فرایند شیمیایی: اکسیداسیون مستقیم استالدهید یا متانول به اسید استیک با استفاده از کاتالیزور.

فرایند کربونیل دار کردن متانول: این روش یکی از مهم ترین روش های صعنتی تولید استیک است. در این فرایند متانول و مونوکسید کربن در حضور کاتالیزورهایی مثل رودیم یا ایریدیم به اسید استیک تبدیل میشوند.

کاربرد اسید استیک

کاربرد در صنعت مواد غذایی: بالاترین کاربرد این اسید بیشتر در صنایع غذا در تهیه ترشی و آماده سازی انواع سس های معروف از جمله خردل ، مایونز و کچاپ می باشند و همچنین به عنوان پاک کننده و ضدعفونی کننده در کارخانه های غذایی کورد استفاده قرار میگیرد.

 

کاربرد در صنعت: از اسید استیک بیشتر برای ایجاد ترکیب مهم و جانبی در مواد صنعتی به کاربرده می شود.کاربرد این  ماده ، به عنوان ماده شیمیایی برای تولید بخشی از ترکیبات شیمیایی از جمله:انیدرید استیک ، سرکه و خیلی از مواد پلیمری دیگر مورد کاربرد می باشد.

 

کاربرد در تولید چسب و رنگ: نزدیک ترین و مهمترین محصول به اسید استیک سرکه است.با این وجود مونومر وینیل استات یکی از مهمترین محصولاتی برای است که برای تولید از ترکیب استیک اسید استفاده می شود.این عملکرد ها شامل :اتیلن ، اسید استیک و اکسیژن بر روی کاتالیزور پالادیوم بوده که منجر به تولید وینیل استات می شود.که به صورت تعدادی از پلیمرها مورد استفاده قرار بگیرند.

 

کاربرد درعلم پزشکی: در پزشکی از این اسید برای درمان سرطان با تزریق مستقیم آن به تومور انجام می شود که علاوه بر این از اسید استیک یک عامل لیزگلبول های قرمز قبل از برسی گلبول های سفید استفاده می شود و سرکه نیز باعث کاهش غلظت بالای قند خون می شود.

 

کاربرد در داروسازی: در صنایع داروسازی و در تولید قطره های گوش می توان از آن استفاده کرد.قطره شست و شو دهنده گوش و مجرای آن برای از بین بردن عفونت های داخلی بسیار مناسب هستند و برای تولید ویتامین ها ، هورمون ها و سایر محصولات مورد استفاده قرار بگیرد.

نکات ایمنی احتیاطی اسید استیک

تماس پوستی: تماس مستقیم با پوست ممکن است باعث تحریک و سوزش شود .

بلعیدن: مصرف خوراکی مقادیر زیاد آن میتواند سمی باشد و باعث سوزش گلو و معده شود.

تنفس: استنشاق بخارات اسید استیک میتواند باعث تحریک دستگاه تنفشی شود.

نگهداری: باید در ظروف محکم و دور از دسترس کودکان نگهداری شود. همچنین از تماس آن با چشم ها باید جلوگیری کرد.

ویژگی و اثرات اسید استیک

خاصیت اسیدی: اسید استیک یک اسید ضعیف است اما میتواند به عنوان یک ماده تنظیم کننده PH در محلول ها عمل میکند.

خاصیت ضد میکروبی: دارای ویژگی ضد باکتری و ضد قارچ است که آن را به یک نگه دارنده موثر تبدیل کرده است.

برای استعلام قیمت

برای خرید اسید استیک و دریافت قیمت با کارشناسان فروش شیمی تجارت مهرآوان با شماره ی زیر تماس بگیرید.

09124355879

88697361

88683108

88687042

88684960