کاربرد در صنایع غذایی:از ویژگی نگهدارندگی ، غلظت دهندگی و تثبیت کنندگی سی ام سی به عنوان جایگزین در ژلاتین استفاده می شود که مقرون به صرفه است.مهم ترین نقش سی ام سی در صنایع غذایی بالا بردن غلظت محلول و نقش آن می باشد.
- سی ام سی می تواند به حفظ رطوبت و جلوگیری از تشکیل یخ در بستنی شود.
- سی ام سی به عنوان عامل بافت دهنده در موارد خوراکی استفاده می شود که قابلیت جایگزینی چربی از خود را دارد.
- همچنین از این ماده به عنوان عامل غلظت دهنده و نگهدارنده آب تولید محصولاتی مانند کیک ، بیسکویت ، نوشابه و نوشیدنی ها استفاده می شود.
- سی ام سی قابلیت تنظیم میزان ویسکوزیته و قوام در مواد غذایی است.
- این ماده می تواند به عنوان معلق کننده در آبمیوه و لایه محافظ در میوه ها و تثبیت کننده کاربرد داشته باشد.
کاربرد در محصولات آرایشی و بهداشتی:از این ماده به دلیل طعم و خاصیت جلادهندگی در تولید خمیر دندان استفاده می شود.به جز این در محصولاتی مانند شامپو ، لوسیون ، خمیرریش تراش و…کاربرد دارد.سی ام سی در ترمیم استخوان مچ ، زانو و پهلو نیز استفاده می شود به طوری که بعد از تزریق باعث جلوگیری از ترک ، تخریب و فرسایش می شود.
کاربرد در صنعت نساجی:سی ام سی عاملی در هماهنگی تادوپود ، غلظت دهنده ، چسب الیاف ، تشکیل لایه ، مقاوم در برابر فرسودگی و پارچه های الیاف نخی و جلوگیری در از بین رفتن و فساد استفاده می شود.از این ماده در چاپ نیز علی الخصوص در پارچه های ابریشمی به عنوان عاملی ماده اولیه استفاده می شود.
کاربرد در تولید رنگ:سی ام سی در تولید رنگ به عنوان ماده کنترل کننده ویسکوزیته استفاده می شود.سی ام سی خاصیت پرکنندگی منافذ در سطوحی مانند دیوارهای گچی که دارای منافذ بسیار می باشد از جمله غلظت دهندگی ، حجم دهندگی و…است.