کاربرد در کشاورزی:کبالت در فرآیند رشد گیاه بسیار موثر است و به رشد کامل و به بلوغ رسیدن گیاهان کمک می کند.افزایش میزان مقاومت گیاه در برابر خشکی و بی آبی و جذب CO2 از جمله مزایای کبالت در کشاورزی است.این عنصر تاثیر بسیاری در واکنش شیمیایی و بیولوژیکی گیاه می گذارد.جز اصلی ویتامین B12 و پروپیونات از کبالت تشکیل شده است.توانایی تثبیت نیتروژن حبوبات در گیاه نیز به وجود کبالت وابسته است.
کاربرد در دامداری:کبالت جز هسته ویتامین B12 است و از این ماده می توان در غذای دام ها از جمله گوسفند،بز،گاو استفاده کرد.این دام ها توانایی سنتز ویتامین B12 را دارند.ویتامینB12 متابولیسم انرژی و همین طور گلبول های قرمز را افزایش می دهد.کمبود کبالت در خاک باعث کمبود ویتامینB12 در غذای دام ها می شود.دام هایی تازه متولد می شوند دارای ذخایر کم هستند که به کبالت احتیاج دارند و باید ویتامین B12 به دام های تازه متولد شده تزریق شود.
کاربرد در پزشکی:این ماده در پزشکی به عنوان فلز رادیواکتیو در پرتو درمانی مورد استفاده قرار میگیرد.و یکی از کاربرد های کبالت در پزشکی ویتامین B12 است.از این ویتامین در پزشکی برای درمان کم خونی استفاده می شود.مسمومیت هایی که شکل می یگرد از نمک کبالت به عنوان پادزهر استفاده می شود.
کاربرد در آبکاری:کبالت از جمله عناصری محسوب می شود که از خوردگی فلزات جلوگیری می کند.از این ماده در آبکاری فلزاتی مانند نیکل و…استفاده می شود و باعث شفافیت و جلوگیری از اکسیداسیون آن می شود.
کاربرد در تولید باتری:از این ماده برای تولید باتری های وسایل نقلیه بری به کار برده می شود.در ساخت باتری های لیتیومی این ترکیب نقش خیلی مهمی دارد.کبالت به عنوان کاتد استفاده شده و انرژی،قدرت باتری را افزایش داده و باعث بهبود عملکرد نسبت به باتری های فاقد کبالت می شود.
کاربرد در تولید آلیاژ:انواع جت و هواپیماها و تجهیزاتی که در آن ها قرار داده می شوند باید به دلیل شرایطی که قرار است اتفاق بیوفتد از موادی با کیفیت مطلوب ساخته شوند.به دلیل همین سوپر آلیاژ ها طراحی شده اند.در تعریف سوپر آلیاژ باید بگیم که آلیاژ هایی هستند که قادر به تحمل دمای حرارتی بالا و فشار مکانیکی زیاد هستند.که به سه دسته تقسیم شده اند:پایه کبالت ، پایه آهن ، پایه نیکل می باشند.