سلام ، به سایت شرکتی شیمی تجارت مهرآوان خوش آمدید.

اسید سولفوریک

اسید سولفوریک که به آن در گذشته به نام جوهر گوگرد نام داشته و با فرمول شیمیایی H2SO4 است که انحلال پذیری بسیار زیادی در آب دارد که به دلیل اسیدی زیادی که دارد ، با هر درصدی در آب حل می شود.اسید سولفوریک مایعی با نقطه جوش بالا و اسیدی معدنی و بسیار قوی است که به طور طبیعی از گازی که از آتشفشان خارج می شود وجود دارد.واکنش آن با آب بسیار گرمازا است ، اسید سولفوریک با آهن واکنش می دهد و هرچه دما فلزات و آهن بالا رود این واکنش بیشتر می شود.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی اسید سولفوریک

فرمول شیمیایی:H2SO4

 

جرم مولکولی:98/079 گرم برمول

 

چگالی:1/83 گرم برسانتی مترمکعب

 

نقطه جوش:337c

 

نقطه ذوب:10/31c

 

انحلال پذیری :در آب حل پذیری کامل دارد.

 

شکل ظاهری:مایعی شفاف ، با رنگ و بی بو کاغذ PHرا قرمز می کند.

روش تولید اسید سولفوریک

امروزه اسید سولفوریک در صنعت و تولید مواد شیمیایی مختلف کاربرد دارد بنابراین به چند روش تولید می شود ولی به یک روش نیاز دارد که تولید بالا و مقرون به صرف باشد.

مراحل تولید اسید سولفوریک با استفاده از روش مجاورت گوگرد:

در مرحله اولیه گوگرد مجاورت اکسیژن ، اکسید شده و گوگرد دی اکسید به دست می آید.گوگرد در کوره پاشیده می شود و انفجار رخ می دهد.


S + O2 → SO2


سپس گوگرد دی اکسید در مجاورت یک کاتالیزگر و در واکش با اکسیژن اضافی به SO3 یا گوگرد تری اکسید ، اکسید می شود.


SO2 + O2 → SO3


در نهایت از واکنش گوگرد تری اکسید با آب ، محلول سولفوریک اسید تولید می شود.در ساخت یک تن اسید سولفوریک ، یک تن بخار با فشار بالا نیز تولید می شود.


SO3 + H2O → H2SO4


این واکنش در دمای معمولی سرعت پایینی دارد به همین منور واکنش را در محیطی با دمای 400 تا 700 درجه سانتی گراد انجام می دهند و برای واکنش از کاتالیزور استفاده می شود.

H2SO4(l)+SO3(g) → H2S2O7(l)


اگر پیروسولفوریک اسید مقدار مشخصی آب اضافه گردد اسید با غلظت مورد نظر حاصل می شود.


H2S2O7(l)+H2O(l) → 2H2SO4(l)


کاربرد اسید سولفوریک

کاربرد در کشاورزی:H2CO4 به دلیل داشتن گوگرد در ساختار توانایی یک پودر عالی و برطرف کننده سولفور خاک عمل می کند.همچنین عملکرد ph خاک را تنظیم کرده و موجب تنظیم شدن خاک قلیایی می شود.به دلیل خاصیت این کود از آن در تولید کود های کشاورزی بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرند.از دیگر مزیت آن می توان این مواد را در کود های شیمایی گذاشت و باعث جلوگیری از فاسد شدن و افزایش طول عمر آنها می شود.

 

کاربرد در شوینده ها :اسید سولفوریک قدرت هیدرولیز خیلی قوی دارد و قادر به حل نمودن چربی ها و لیپید ها می باشد.لذا به عنوان حلال چربی ها و لیپید ها در تولید شوینده ها مورد استفاده قرار می گیرد.

 

کاربرد در پلاستیک:مواد اولیه ی که در تولید پلاستیک استفاده می شود گوگرد می باشد که نقش موثری در تولید دارد.همچنین در صنعت تولید پلاستیک از ترکیبات حاوی سولفور استفاده می شود که یکی از مهم ترین مواد آنها سولفوریک اسید می باشد که به دلیل داشتن گروه های سولفور در ساختار بسیار مهم بوده و مورد اهمیت می باشد.

 

کاربرد در صنایع آبکاری:برای پاک کردن وحل کردن آلودگی معدنی و از بین بردن اکسید بر روی فلزات و چربی ها قبل از آبکاری از اسید سولفوریک استفاده می شود.

 

کاربرد در تولید مواد شیمیایی صنعتی:از مهم ترین کاربرد های این ترکیب در صنعت به منظور تولید مواد شیمیایی دیگر است ، در واقع از این ماده به عنوان ماده اولیه و کاتالیزور در صنعت استفاده می شود.

 

کاربرد در تولید داروهای شیمی درمانی: سرطان یک بیماری بسیار خطرناک است و داروهای این بیماری نقش حیاتی برای بیماران سرطانی دارد.سولفوریک اسید در ساخت دارو های شیمی درمانی استفاده می شود.

 

کاربرد در ساخت نوع باتری های اسید سرب:اسید سولفوریک در ساخت باتری های خودرو به صورت گسترده ای استفاده می شود.ابتدا سولفوریک اسید را رقیق کرده و به عنوان یک مایع الکترولیز استفاده می شود.

خطرات اسید سولفوریک

تاول:تماس پوست با مواد اسید باتری باعث التهاب شدید تاول ، سوختگی پوست می شود مدت زمانی که علائم ظاهر می شوند چند دقیقه تا چند ساعت است.

 

کور شدن:برخورد با چشم ابتدا باعث ریزش اشک می شود اما اگر مواد گاز اسید مستقیم با چشم برخورد بکند باعث آسیب جدی تری می شود.

 

التهاب مخاط بینی:عوارض استنشاق گاز سولفوریک اسید به میزان آغشته شدن مجاری تنفسی با  جوهر گوگرد بستگی دارد.اگر استشمام گاز در حد باشد باعث عطسه ، سرفه ، سرد درد را به دنبال خواهی داشت.

 

خطر سوراخ شدن معده:سولفوریک اسید بسیار خورنده است. به طوری که مقدار کمی حتا وارد بدن شود باعث علائم گوارشی می شود.خوردن اسید سولفوریک صدماتی همچون سوختگی شدید دهان و مری و سوراخ شدن معده می شود.

نکات ایمنی و احتیاطی

  • وقتی با پوست شما تماس گرفت ابتدا با یک پارچه مرطوب پوست را تمیز بکنید، سپس پوست خود را حداقل 20 دقیقه با آب خنک بشویید و بعد به بیمارستان مراجعه کنید.
  • بعد از برخورد با چشم بلافاصله چشم خود را به مدت 30 دقیقه بشورید و بعد به چشم پزشک مراجعه کنید.
  • اگر التهاب مخاط بینی برایتان اتفاق افتاد حتما در هوای آزاد قرار بگیرید و درخواست مراقبت پزشکی بکنید.
  • در صورت بلعیدن حتما دهان خود را شست و شو دهید و از استفراغ جلوگیری کنید تا رسیدن به پزشک.

1-هنگام استفاده لباس کار بپوشید.

2-با شیلد از چشم محافظت بکنید.

3-برای جلوگیری از تماس پوستی از دستکش استفاده بکنید.

4-در زمان استفاده از اسید از کفش ایمنی استفاده بکنید.

 

مضرات اسید سولفوریک

  • پتانسیل آسیب رساندن به محیط زیست در کشاورزی است که وقتی کود زیادی را به خاک اضافه می کنیم باعث خطر می شود.

  • وقتی اسید سولفوریک به درستی مورد استفاده قرار نگیرد می تواند برای سلامت انسان خطرناک باشد.

  • قرار گرفتن در معرض بخار یا تماس مستقیم با پوست می تواند باعث تحریک ، سوختگی ، مشکلات تنفسی قرار بگیرد.

  • پتانسیل آن برای اثرات منفی طولانی مدت بر حاصلخیزی خاک و فعالیت میکروبی است.

مزایای اسید سولفوریک

  • استفاده از آن موجب کاهش میزان قلیایی بودن خاک می گردد.
  • این کود دارای قابلیت تشکیل سولفات های آلی در خاک است.
  • وضعیت تهویه در خاک های رس با مصرف این کود بهبود خواهد یافت.
  • کاربرد این کود می توان موجب اصلاح شوری خاک شود.

برای استعلام قیمت

برای خرید اسید سولفوریک و دریافت قیمت با کارشناسان فروش شیمی تجارت مهرآوان تماس بگیرید.

 

09124355879

 

88697361

 

88683108

 

88687042

 

88684960